”Varför är det så många bilar?”

När 2000-talets mest populära barnfilm får sin uppföljare så tycker filmrecensenterna på dom stora dagstidningarna att det inte är värt mer än fem minuter av deras tid. Det är i alla fall så det verkar när man läser recensionerna. Att dom sen inte på något sätt försöker se filmen utifrån målgruppens perspektiv känns bara konstigt. Och kommentaren om att vara för gammal för kön som social konstruktion är ju bara konstig.

Det är givetvis fritt fram att dissa filmen om dom nu tycker den är dålig men att klaga på att den innehåller för många bilar (!) och att karaktärerna är svåra att hålla rätt på när man i stycket innan klagat på dom stereotypt utklädda karaktärerna ger intrycket av total lathet.

En recensent påstår att Pixars enda misslyckade film är Bilar från 2006, hur det går ihop med den enorma popularitet som den har bland barn än idag förstår inte jag. Även om recensenterna tycker att filmen är dåligt genomförd så kan dom väl ändå ta sig tid att utrycka detta på mer än 150 ord.

Om dom behöver inspiration så är Kulturbloggen en ypperligt exempel på hur man kan ta en mainstream-barnfilm på allvar.

P.S Missa inte kommentarerna till recensionerna – stor humor!

DN SvD

Annonser

One thought on “”Varför är det så många bilar?”

  1. Det roligaste var att GP:s sida Grafitti, som skrivs av barn och ungdomar själva, tyckte filmen var jättebra och gav den en fyra (av fem). Deras filmrecensioner är nästan alltid helt tvärtemot de vuxna filmrecensenternas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s