Vad som helst förutom kniven!

Det är rätt nice att vara snygg. Att liksom haja till när man ser sin spegelbild och tänka att ”Vilken snygging”. Lika mycket är det onice att vara ful. Att se en foto på sig själv och tänka ”Vem är tjockisen?” för att sen inse att det är en själv man ser. Det är rätt många som tänker så, det är därför vi vaxar, svälter, tränar, shoppar, färgar och trimmar. Vi lägger pengar, tid och massor av energi på att bli snyggare och det är för många en självklarhet, inget att reagera över.

Men ändå går det en tydlig gräns för många vid plastikoperationer. Där har man gått för långt. DET är ett tecken på att man inte är trygg i sig själv och det kommer aldrig vara lösningen på någons missnöjdhet! Varför är det så? Varför tycker så många att det är fullt normalt att varje dag kladda kemikalier i ansikte och hår, använda obekväma skor och opraktiska armband men som för sitt liv inte skulle kunna tänka sig en operation för utseendets skull?

Kan någon förklara för mig?

Annonser

2 tankar om “Vad som helst förutom kniven!

  1. Jag har funderat över samma sak massor av gånger, och jag fattar inte. Det är ju ansett som fult och ytligt att (öppet) bry sig överdrivet mycket om sitt utseende. Men man måste ju vara snygg ändå! Helst ska det bara verka som att man kliver ur sängen om morgnarna och bara strååålar och ser ut som en nyponrosig Gwyneth Paltrow. ”Naturlig” skönhet är finare i folksyn, även om det ofta ligger massor av jobb och trixande bakom det ändå, in the dark. Fast det erkänner man inte. Typiskt Jante-Sverige skulle jag säga.

    Personligen skiter jag fullständigt i vad folk gör och ser inte någon egentlig skillnad i graden av fåfänga mellan att tatuera hela armen eller att skaffa sig sillisar.

  2. Det är fult att ha dålig självkänsla.Det enda som är fulare är att ha för mycket självförtroende. Man ska vara något, men inte tro att man är något. Man ska vårda sitt yttre men inte lägga någon vikt vid hur man ser ut. Det är fult att banta också. Man ska inte svälta sig, men gärna ha så liten magsäck att man faktiskt blir mätt på ett salladsblad. Man ska unna sig saker, men inte om man ser ut som om man har en tendens till att unna sig saker. Det hela är mycket komplicerat och viktigt och det är bäst man ignorerar det.

    Var det förresten inte Kenza som skrev något om läppförstoringsmedel häromdagen? Ett jättebra naturligt medel som innehöll någon form av chili så att läpparna blev totalt chockade och svullnade upp. Låter jättenaturligt. En naturlig allergisk reaktion. Nästan så man blir lite avundsjuk på nöt och biallergiker och sådant. Gnugga en geting mot läpparna för omedelbar effekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s