Ett surrealistiskt bröllop

Det mest absurda som finns i vårt land är kungahuset. Det är så fantastiskt att vi har en livslevande kung, drottning och kronprinsessa. Dom bor på ett slott, ärver tronen, bär klänningar och uniformer, vinkar till folket och tilltalas aldrig som ”du”.

Jag kan inte bestämma mig om jag tycker det är rätt eller inte. Jag är allt för tagen av det absurda i att vi har livs levande sagofigurer i vårt land och att det accepteras av invånare, regering och press. Det är underhållande, fascinerande och ibland upprörande.

Att då uppröras över att denna prinsessa väljer att lämnas över av sin pappa känns irrelevant. Det är ju snarare så att hon är den enda kvinna i detta land som har orsak till detta eftersom hon är den enda kvinna i detta land som enligt lag måste be sin pappa om lov innan hon gifter sig. Överlämningen passar som hand i handske till denna sagoliknande händelse.

Men kanske borde också Reinfeldt lämna över henne, för även han var ju tvungen att ge sitt tillstånd om jag inte minns fel. Fast då kanske dom andra partiledarna också skulle behöva vara med för rättvisans och demokratins skull? Vore inte det en syn?

Annonser

3 tankar om “Ett surrealistiskt bröllop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s