Nytt år, samma sak

Idag är det nyårsafton och i skrivande stund är det tio minuter kvar till tolvslaget. Folk är uppklädda i sina finaste festblåsor och har lagat sin allra godaste mat. Det är stort och viktigt att vi i natt byter kalender. Löften ska ges, kyssar ska delas ut, förhoppningar byggas upp.

Själv ser jag inte riktigt den stora grejen – datumet har inte ens någon större förankring i naturen utan är bara satt av någon romersk kejsare för att den nya kalendern började om. Då föredrar jag det persiska nyåret (och några andra som firar samma dag) för jag anser att det är mycket roligare att fira att dagarna är längre än nätterna!

Så ikväll gör jag mest ingenting. Jag har badat länge, lyssnat på Godmorgon världens årskrönika, smörjt in mig med varenda creme i lägenheten och tagit av mig min vigselring! (Nej, ingen nyårsseperation – bara svullna gravidfingrar!)

Till sist satte jag på lite läppstift – svärmors andra klapp till mig. Och med det tror jag nog att jag får en bra start på den nya kalendern.Bild 2009-12-31 kl. 23.51

Gott nytt år på er!

Annonser

2 thoughts on “Nytt år, samma sak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s