Jag är en bra mamma, men..

Oavsett vad vissa på familjeliv.se tycks tro så är jag en väldigt bra mamma. Särskilt nu när mitt barn är lite äldre eftersom det är då mina styrkor kommer till sin rätt. Han får vara med i vardagssysslor och känna sig viktig och delaktig. Vi bakar, blandar köttbullesmet, städar, handlar och läser böcker. Jag svarar på alla ”varför då?”-frågor, är lagom konsekvent och kan också erkänna när jag gjort fel och be om ursäkt. Vi spenderar mycket tid tillsammans, vi pratar och leker.

MEN det finns ett tillfälle då jag blir en väldigt bristfällig förälder och det är när mitt barn KRÄKS. Jag blir paralyserad, lätt panikslagen och fruktansvärt äcklad av lukten. Igår kväll blev det extra tydligt.

Maken var på personalfest och jag satt och tittade på TV medan sonen sov i sovrummet. Jag hör hur han hostar till men han vaknar inte. TVÅ timmar senare går jag in för att lägga mig bredvid honom och det är då jag ser KRÄKET. Som tur är så är maken hemma så jag stapplar ut och väser : ”KRÄK, han har spytt i sängen!”

Maken går då in och börjar ta bort nerspydda sängkläder och tvätta av några böcker som också drabbats. Själv börjar jag irra runt, hämtar en trasa och börjar torka sonens ansikte men håller på att spy av stanken och måste sluta. Maken säger åt mig att gå och lägga mig istället. Lite ynkligt säger jag att jag nog måste gå och sova i andra rummet för jag klarar inte lukten och i den stunden känns det som alla mina starka sidor i föräldraskapet överskuggas av det faktum att jag inte bara missar att min son spyr, jag kan inte heller ta hand om städningen efteråt eller sova bredvid honom.

Annonser

En tanke på “Jag är en bra mamma, men..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s