Att nå botten

Det känns som att jag är på väg dit. Rätt långt kvar men inte så. Jag tänker naivt att smärtan inte borde blir så mycket värre på ett tag. Att jag kommer orka diska i morgon och dammsuga.

Sen minns jag hur det var, hur jag är och vad som väntar. Ett utdraget lidande som kulminerar i den hopplöshet som finns beskriven här. Och då får jag panik, ångest och vill inte mer. Jag vet inte längre om jag kommer klara det helvete som väntar mig.

Ja, jag är gravid.

Annonser

4 thoughts on “Att nå botten

 1. Det känns lite konstigt att säga grattis efter det här misärscenariot — men grattis!

  Jag läser också Linna och sitter hemskt nog och småskrattar, för jag känner så igen den där hopplösa känslan. Även om jag nu inte riktigt förstår vad som var så hemskt (att sova som skit är liksom det normala för mig numera), minns jag hur jag satt i en hög på köksgolvet och grät för att barnet vaknat precis när min lunch var klar.

  • Skillnaden för mig är att allt är bra nu – sonen sover som en prins och det gör det ännu värre att tänka på att återvända.

   Jag funkar inte bra under sömnbrist.

   Men tack för gratulationen – jag är ändå lite glad över det, egentligen. 😉

 2. Det där låter som mina första tolv veckor. Nu är jag i vecka 20 och min gravida hönshjärna börjar sakta att puttra igång igen. Det är jätteskönt, latmasken verkar också dra sig tillbaka och jag hoppas på en ganska najsig andra halvlek.

  Jag hoppas det ordnar sig för dig också!

  • Det hoppas givetvis jag med men utsikterna ser inte så ljusa ut. Jag har en smärta som bara blir värre och från och med nästa vecka så är jag sjukskriven på heltid. Jag har alltså ett halvår av tristess framför mig, och smärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s