Hur nojjig borde man inte vara?

Kommer ni ihåg känslan ni hade när ni sjukanmält er från skolan utan att vara sjuk? Och hur nojjig man var över att läraren skulle se en spatsera runt på stan, helt utan halsfluss?

Hur nojjig borde man inte då vara när man fejkat ett handikapp för att få ersättning av Försäkringskassan? Hur vågar man ens någonsin resa sig ur den där rullstolen? Hur kan pengarna vara värt oron över att bli upptäckt?

DN

Annonser

12 thoughts on “Hur nojjig borde man inte vara?

 1. Dessa människor är inte det minsta nojiga.
  En spelar sjuk och några landsmän assistenter.
  Sina socialbidrag kan de inte mista och utvisning kommer naturligtvis inte på fråga.

 2. Precis de bryr sig inte det minsta. Fungerar inte det bedrägeriet så provar de ett annat. Och mesiga svenska myndigheter jamsar med.

 3. Skulle det här vara en nyhet? Drösvis med nysvenskar har upptäckt den här födkroken för länge sen. En spelar sjuk, anhöriga blir assistenter och svenska naiva dumhuven betalar. Påtalar man att detta är satt i system man så är man ”rasist”.

  Danskar o norrmän vågar åtminstone ta debatten, trots att de har mikroskopiska problem jämfört med oss. Sverige är den sista öststaten, tyst som i graven.

 4. Nu har jag ingen statistik på var ifrån bidragsfuskande människor har sitt ursprung.

  Men det senaste fallet jag minns är det med den helsvenska kvinnan som led av kronisk nacksmärta men som blev filmad när hon arbetade på sin bondgård – utan nackkrage eller förhindrad rörelse.

  Att påstå att det med självklarthet handlar om invandrare är fördomsfullt.

 5. Samma TV-prog som visade kvinnan med säckarna visade också en man (ursprung ”—-”) som när han lämnade F-bolaget plötsligt kunde gå obehindrat utan kryckor till sin bil (en ”xx” förstås)
  Allt visat på film.
  Jag har en kvinnlig bekant (känt sedan sedan länge) som är förtidpensionerad som det hette förut, hon jobbar varje dag. Har dessutom skaffat barn.
  Hon är då inte mer sjuk än jag!

 6. Klart som korvspad att det är invandrare. Man undrar hur försäkringskassan kan betala ut 3 miljoner på 3 år? Låter som en direktörslön…

  • Bäste Janne..
   Vad trot du EN pers ass kostar per år??
   En del behöver tillsyn hela dygnet, då går det år 4 st för att täcka hela veckan.
   VI betalar!
   Tänk en smula längre, det finns ett ansenligt antal trafikoffer som har denna skattefinansierade service, många av dem är unga och omdömeslösa, bland dem både bil- och mc-förare.
   En stor anledning till att minska t ex trafikolyckorna.
   Välfärd kostar, men välfärd kräver välstånd hos medborgarna för att kunna betalas och för att skattebetalana ska gör det utan knot.
   Alla nya som importeras ska enl våra styrande komma i 100% åtnjutande av ALL samhällservice.
   Bara EN anledning att tänka över massimporten..

 7. Detta bidragsfusk är ganska vanligt bland vissa ”mångkulturella” kretsar! Hela ”klanen” är inblandad och landsmän bistår med läkarintyg och intyg från ”försäkringskassan”!
  ”Big business”, att lura de ”blåögda svenskarna”!
  Inte underligt, att de verkligt sjuka i Sverige aldrig får den vård de behöver efter 50 år i arbetslivet och 50 års skattebetalande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s